Algemene leveringsvoorwaarden

Algemene leveringsvoorwaarden

Oldenburg Tourismus und Marketing GmbH treedt op als bemiddelaar bij het boeken van de volgende dienstverlening:

  • accommodaties 
  • boekingen van groepsarrangementen 
  • verkoop van tickets

Oldenburg Tourismus und Marketing GmbH is in deze gevallen voor u geen contractpartij. Uw contractpartij is uitsluitend de aanbieder van hetgeen u boekt en alleen deze aanbieder is verantwoordelijk voor de geleverde diensten en eventuele informatie over de accommodatie. De dienstverlening van OTM (Oldenburg Tourismus und Marketing GmbH) blijft beperkt tot een bemiddelende functie.

Voor zover beschikbaar, ontvangt u de algemene leveringsvoorwaarden van de aanbieders samen met de offerte. Voor het geval een aanbieder geen eigen algemene leveringsvoorwaarden hanteert, geldt de wetgeving die van kracht is op het tijdstip van boeking.

U moet er rekening mee houden dat op grond van art. 312 g lid 2 nr. 9 BGB (Duits Burgerlijk Wetboek) het recht op herroeping bij overeenkomsten voor accommodatie en recreatieve dienstverleningen regelmatig uitgesloten is.

Algemene voorwaarden voor de online boeking van groepsarrangementen

Art. 1 Toepassingsgebied

Art. 2 Beperkingen bij de levering

Art. 3 Contractpartij

Art. 4 Afsluiting van de overeenkomst, controle en correctie, taal van de overeenkomst, gedragscodes

Art. 5 Tekst van de overeenkomst

Art. 6 Tarieven

Art. 7 Wettelijke aansprakelijkheid

Art. 8 Aansprakelijkheid

Art. 9 Geschillenbeslechting

Art. 1 Toepassingsgebied

Als u een bestelling plaatst, stemt u in met deze Algemene Voorwaarden.

Art. 2 Beperkingen bij de levering

Voor beperkingen bij de levering verwijzen wij naar de informatie bij verzendingen.

Art. 3 Contractpartij

Het contract voor een online boeking sluit u af met:

Oldenburg Tourismus und Marketing GmbH

Lange Straße 3

D-26122 Oldenburg

Contact:

Tel.: +49 (0) 441 / 361613-40

Email: info@oldenburg-tourist.de

In principe treedt Oldenburg Tourismus und Marketing GmbH op als bemiddelaar voor de Gästeführerverein Oldenburg (vereniging van reisleiders) en hun algemene leveringsvoorwaarden worden bij de boeking bijgevoegd en na afsluiting van een online boeking op www.oldenburg-tourismus.de/erlebnisangebote zijn uitsluitend deze voorwaarden van kracht.

Art. 4 Afsluiting van de overeenkomst, controle en correctie, taal van de overeenkomst,

Gedragscodes

De weergave van de producten in de webwinkel is geen basis voor een rechtelijk bindend aanbod, maar is een presentatie van producten zonder verdere verplichtingen. Door een bestelling te plaatsen doet u een bindend aanbod tot het afsluiten van een overeenkomst. Dit kan per post, e-mail, fax of via ons bestelformulier. In het laatste geval gaat u een overeenkomst aan als u een artikel in het winkelmandje legt, naar de kassa gaan en na invoer van uw persoonlijke gegevens (bestelfunctie voor gasten) / aanmelding om een klantaccount te openen en na de keuze van de verzendopties, factuurgegevens en wijze van betalen vervolgens op de knop voor bestellen drukt. Tijdens de bestelling kunt u alle ingevoerde gegevens voortdurend corrigeren en gebruik maken van de functies die voor correctie bedoeld zijn.

Zodra de bestelling bij ons is binnengekomen, sturen wij u een e-mail ter bevestiging van de bestelling.

Of een overeenkomst met ons tot stand komt, hangt af van de betaalwijze die u kiest:

Directe bankoverschrijving / vooruitbetaling

Wij accepteren uw bestelling door u een e-mail ter bevestiging te sturen en vragen u het bedrag over te maken.

PayPal

Als u PayPal kiest als betaalwijze, sturen wij u tijdens de bestelprocedure door naar de website van PayPal. U kunt daar uw betaalgegevens invoeren en de betaling bij PayPal bevestigen. Wij tonen PayPal zodra u een bestelling plaatst als begin van de betalingsprocedure en accepteren hiermee uw bereidheid een overeenkomst te sluiten.

U moet er rekening mee houden dat de overeenkomst alleen in het Duits kan worden gesloten.

Wij zijn niet onderworpen aan bijzondere gedragscodes.

Art. 5 Tekst van de overeenkomst

Als de overeenkomst tot stand is gekomen, slaan wij de tekst van de overeenkomst en uw bestelgegevens op. Als u een klantaccount hebt aangemaakt, kunt u deze op elk moment weer oproepen, opslaan en afdrukken. Als u een bestelling hebt geplaatst, zullen wij u ook de algemene voorwaarden per e-mail toesturen. Deze zijn ook beschikbaar in onze webwinkel zodat u ze steeds weer kunt oproepen, opslaan en afdrukken.

Art. 6 Tarieven

De tarieven en prijzen worden vermeld bij de afbeeldingen van de producten. Deze zijn inclusief btw, maar exclusief kosten voor verzending. De kosten voor verzending zijn voor uw rekening en u kunt ze vinden in de informatie over verzendkosten. Bovendien verschijnen ze als u een bestelling plaatst.

Art. 7 Wettelijke garantierecht

Het wettelijke garantierecht is van toepassing.

Art. 8 Aansprakelijkheid

Wij zijn onbeperkt aansprakelijk voor door ons, onze wettelijke vertegenwoordigers of onze plaatsvervangers veroorzaakte schades in geval van letsel aan leven, lichaam of gezondheid, bij opzettelijk of grof nalatig plichtsverzuim, voor garantietoezeggingen of in het kader van de toepasselijke wet op de productaansprakelijkheid. Bij de schending van wezenlijke contractuele verplichtingen, die moeten worden nageleefd voor een correcte uitvoering van de overeenkomst en waarop de contractpartner mag vertrouwen (kardinale verplichtingen) of bij slechts geringe nalatigheid van onze kant, onze wettelijke vertegenwoordigers of van onze plaatsvervangers, blijft de aansprakelijkheid beperkt tot het bedrag van de schade die bij de sluiting van de overeenkomst te voorzien of te verwachten was, tenzij tegelijkertijd de voorwaarden uit zin 1 van toepassing zijn.

In alle overige gevallen is de aanspraak op schadevergoeding uitgesloten.

Art. 9 Geschillenbeslechting

De Europese Commissie heeft een platform voor online geschillenbeslechting. Dit platform vindt u op  https://ec.europa.eu/consumers/odr/.

Wij zijn echter niet verplicht, noch bereid, mee te werken aan een geschillenbeslechting voor een geschillencommissie voor consumentenzaken.