Bezienswaardigheden Oldenburg

Bezienswaardigheden Oldenburg

Bezienswaardigheden Oldenburg

In Oldenburg komt u een mix van verschillende stijlen tegen:classicisme en moderne kunst, grootstedelijke flair en historische architectuur, stedelijke verscheidenheid en natuurschoon, fantasierijke gastronomie en gevarieerde detailhandel, een rijke cultuur en wetenschappelijke innovatie. Onze stad heeft veel gezichten, is vol levenskracht, traditie, sympathie en telkens in verandering. Ontdek nu de mooiste bezienswaardigheden van Duitsland in Oldenburg!

Prachtige gebouwen

De lange en veelbewogen geschiedenis van Oldenburg heeft z’n sporen achtergelaten, met name inhet architectonische en culturele erfgoed van de stad.Vooral de duidelijke vormen uit het classicisme zijn goed te bewonderen, gebaseerd op de klassieke Griekse en Romeinse beeldende kunst. U ziet dit terug in veel van de bezienswaardigheden in het stadsbeeld van Oldenburg, onder meer in de verschillende bouwstijlen. Bezoek bijvoorbeeld het slot dat tijdens de 12e eeuw door de graaf als een waterburcht werd gebouwd of laat je verrassen door de St. Lamberti-Kirche. De buitenkant toont een gotische bouwstijl terwijl de binnenkant door classicistische schoonheid wordt gekenmerkt. Leer ook meer over andere bezienswaardige gebouwen zoals het prachtige stadhuis, de Oldenburgse schouwburg of het Lappan, de meest bekende bezienswaardigheid van Oldenburg.

Natuur in de stad

Ook zijn er in Oldenburg bezienswaardigheden voor de echte natuurliefhebbers. In het midden van het centrum ligt bijvoorbeeld de grote slottuin met verschillendste planten en ruime grasperken. De mooie wandelpaden in het parkzijn perfect voor een gemoedelijke wandeling in de open lucht. De ‘hoortuin’ (Hörgarten) in Oldenburg is niet alleen een mooi park, maar ook een echte proeftuin voor jonge en oude toeristen. Er zijn verschillende plekken in de tuin waar u getuige kunt zijn van echte, akoestische verschijnselen. Heeft u bijvoorbeeld ooit een fluisterconversatie gehad met iemand die 40 meter van u verwijderd is? Beleef het in de ‘hoortuin’ van Oldenburg!

Oldenburg en het water

Oldenburg ligt vlakbij de maritieme waterweg Hunte en de binnenwaterweg Küstenkanal. Deze zijn uiteraard zeer geschikt voor mooie wandelingen langs het water. Wie de waterwegen ook van bovenaf wil bekijken,kan dat doen door over de bekende Eisenbahnklappbrücke in Oldenburgte lopen. Ook de haven van Oldenburg is een echte bezienswaardigheid. 

Wat te doen in Oldenburg?

Het beste vertrekpunt om de mooiste bezienswaardigheden van Oldenburg te zien is het stadcentrum van Oldenburg. Hier bevinden zich namelijk veel historische en bezienswaardige gebouwen en ook de fraaie slottuin die allemaal een belangrijk onderdeel zijn van de Oldenburgse geschiedenis. Om de variëteit van de stad optimaal te beleven is ook een wandeling langs het water naar de haven aan te raden.

Meer weten

Heb je nog vragen over de bezienswaardigheden van Oldenburg in Duitsland of wil je nog meer weten over onze stad? Kom dan naar onze toeristisch informatiepunt in het Lappan of neem direct contact met ons op. Wij helpen u graag verder. Tot ziens in Oldenburg!

Slot Oldenburg
Schloßplatz 1, 26122 Oldenburg

Schloss Oldenburg

Landesmuseum en symbool
Meer informatie
Slottuin Oldenburg
Gartenstraße, 26122 Oldenburg

Slottuin Oldenburg

Het groene hart midden in de stad
Meer informatie
Oldenburg_Lamberti_Morgen_quer_MWB_CC0
Markt 17, 26122 Oldenburg

St. Lamberti-Kirche

Hoogste gebouw van de stad
Meer informatie
raadhuis Oldenburg
Markt 1, 26122 Oldenburg

Altes Rathaus

Een architectonische specialiteit
Meer informatie
Oldenburg haven
Hafenpromenade, 26135 Oldenburg

Haven van Oldenburg

Stadshaven met promenade
Meer informatie
Oldenburg_Degodehaus_CC0_2019_MD_9904
Markt 24, 26122 Oldenburg

Het historische Degodehaus

Middeleeuws patriciërshuis
Meer informatie
Kruittoren Oldenburg
Schloßwall, 26122 Oldenburg

Kruittoren aan de Schlosswall

Historische fortificatie van de stad
Meer informatie
Augusteum Oldenburg
Elisabethstraße 1, 26135 Oldenburg

Augusteum | Landesmuseum Kunst & Kultur

Schilderkunst uit vier eeuwen
Meer informatie
Oldenburg Landesmuseum Natur und Mensch
Damm 38-44, 26135 Oldenburg

Landesmuseum Natur und Mensch Oldenburg

Van de geestgronden tot de kust
Meer informatie
Damm 1, 26135 Oldenburg

Prinzenpalais | Landesmuseum Kunst & Kultur

klassiek modernisme
Meer informatie