Het Oldenburger Slot maakt deel uit van het Staatsmuseum voor Kunst en Cultuur en beschikt over representatieve ruimtes zoals de Slotzaal.

Kunst en cultuur

Kunst en cultuur in Oldenburg

Kunst en cultuur spelen al heel lang een grote rol in de ontwikkeling van de stad Oldenburg. In Oldenburg zijn dan ook volop interessante musea, galerieën, schouwburgen en cultuurcentra te vinden. Graag vertellen wij u wat de belangrijkste visitekaartjes van de stad zijn op het gebied van kunst en cultuur.

Museum Oldenburg

Oldenburg beschikt over een aantal spannende musea. Een van de mooiste is zonder twijfel het Landesmuseum Kunst & Kultur. Het is gevestigd in het groothertogelijk paleis en daarom zowel van binnen als buiten heel bezienswaardig. Daarnaast is het Landesmuseum Natur und Mensch een echte trekpleister in Oldenburg. Het werd geopend in 1836 en is daarmee één van de oudste musea van Duitsland. Verder is het Horst-Janssen-Museum een bekend adres voor kunstliefhebbers. Hier worden de geniale kunstwerken van de gelijknamige graficus en auteuruit Oldenburg geëxposeerd.

Kunst in Oldenburg

Verder zijn er meerdere kunstgallerieën gevestigd in Oldenburg. Echte aanraders zijn de BKK galerie en de Artothek Oldenburg. In de Artothek kan men niet alleen de kunstwerken van beroemde schilders en extravagante exposities bewonderen, maar ook kunstwerken lenen. Ook op het gebied van hedendaagse kunst bezit Oldenburg een echt juweeltje met het Edith-Russ-Haus. Met de oprichting van dit museum, dat volledig gewijd is aan kunst met nieuwe media, werd er een plek gecreëerd voor ‘Kunst in de overgang naar het nieuwe millennium’.

Toneelkunst

Oldenburg is heel trots op zijn schouwburg. Het Oldenburgische Staatstheater is namelijk een van de weinige theaters waar het aanbod uit maar liefst zeven genres bestaat. Wie liever modernere beeldende kunst wil zien,kan naar het Oldenburger Universitättheater gaan en een toneelvoorstelling bezoeken opgevoerd door studenten uit Oldenburg.

Kultuurcentra

Met meer dan 50.000 bezoekers per jaar is de Kulturetage een van de grootste cultuurinstellingen in Oldenburg. Hier worden elk jaar zo’n 70 concerten en 80 toneelvoorstellingen georganiseerd. Het Kulturzentrum PFL in Oldenburg is vanwege zijn classicistische architectuur op zichzelf al een echte bezienswaardigheid. Verder zijn er verschillende instituten in gehuisvest, zoals de stadsbibliotheek.

Meer informatie over kunst en cultuur in Oldenburg

Heeft u nog vragen over het kunst- en cultuuraanbod in Oldenburg of wilt u meer weten over bepaalde evenementen? Neem dan vooral evencontact met ons op. Wij helpen u graag of verwijzen u naar de juiste contactpersoon voor uw verzoek.

Slot Oldenburg
Schloßplatz 1, 26122 Oldenburg

Schloss Oldenburg

Landesmuseum en symbool
Meer informatie
Damm 1, 26135 Oldenburg

Prinzenpalais | Landesmuseum Kunst & Kultur

klassiek modernisme
Meer informatie
Oldenburg Landesmuseum Natur und Mensch
Damm 38-44, 26135 Oldenburg

Landesmuseum Natur und Mensch Oldenburg

Van de geestgronden tot de kust
Meer informatie
Augusteum Oldenburg
Elisabethstraße 1, 26135 Oldenburg

Augusteum | Landesmuseum Kunst & Kultur

Schilderkunst uit vier eeuwen
Meer informatie
Edith-Russ-Haus_c_photo_ERH_web
Katharinenstraße 23, 26121 Oldenburg

Edith-Russ-Haus für Medienkunst

Kunst van de Nieuwe Media
Meer informatie