Winkelen tussen groene tuinen in Oldenburg

Shoppen

Oldenburg winkels

Oldenburg in Duitsland is bekend om zijn grote variëteit aan traditionele speciaalzaken in de binnenstad en moderne winkels in grote overdekte winkelcentra. Ontdek hier de verschillende Oldenburgse winkels en ook de verschillende koopzondagen in Oldenburg.

Traditionele winkels in Oldenburg

Het Oldenburgse stadscentrum vormt het levendige hart van Oldenburg. Rondom de imposante Sint Lambertuskerk en het kasteel van Oldenburg begint ook het grote voetgangersgebied. De historische vorm van de binnenstad zorgt ervoor dat het winkelpubliek in Oldenburg het veelzijdige aanbod van de meest uiteenlopende winkels gemakkelijk kan ontdekken.Van oudsher gevestigde, traditionele bedrijven zoals de Hirsch Apotheke (sinds 1637), Optiker Schulz (opticien sinds 1857), de koffie-en theehandelaren Nölker & Nölker (sinds 1920) of Papier Onken (papierhandel sinds 1869) hebben dankzij hun kwaliteit de tand des tijds doorstaan en zijn ook tegenwoordig nog nadrukkelijk onderdeel van het Oldenburgse stadsbeeld. Samen met de vele andere winkels, dienstverleners en horecabedrijven geven zij een bijzondere flair aan het voetgangersgebied en het winkelgebied in Oldenburg.Niet alleen langs de hoofdstraten Lange Straße, Achternstraße en de Heiligengeiststraße, ook in de charmante zijstraten van het voetgangersgebied vindt u vele, vaak nog zelfstandige speciaalzaken. Of u nu op zoek bent naar mode, accessoires, meubels, woondecoraties, speelgoed of huishoudelijke apparatuur; door het grote en gevarieerde aanbod is er in iedere prijsklasse voor elk wat wils te vinden.

Winkelcentrum Oldenburg

Naast de kleine winkels in de binnenstad beschikt Oldenburg ook over twee overdekte winkelcentra, met een gevarieerd winkelaanbod en diverse horecazaken. Deze winkelcentra zijn:

  • Schlosshöfe Oldenburg

Schlosshöfe Oldenburg is een overdekt winkelcentrum in de binnenstad van Oldenburg. Hier vindt u kleine speciaalzaken, maar ook grote merken zoals VeroModa, Douglas en Tom Tailor Denim. In een van de cafés en restaurants binnen het winkelcentrum kunt u terecht voor een hapje en drankje tijdens of na het shoppen. De Schlosshöfe Oldenburg is geopend van maandag t/m zaterdag van 10.00–20.00 uur.

  • familia Einkaufsland Wechloy

In dit winkelcentrum aan de rand van Oldenburg bevinden zich meer dan 70 winkels en horeca voor de gehele familie onder één dak. En als de kinderen geenzin meer hebben om met hun ouders door de vele winkels te lopen,dan zijn ze van harte welkom in famila-Kinderdorf HÖGENDÖRP. Daar kunnen ze heerlijk spelen totdat ze weer worden opgehaald door hun ouders of opa/oma.

  • Koopzondagen en lange koopavond in Oldenburg

De winkels in het Oldenburgse centrum openen ook op bepaalde zondagen hun deuren. U vindt de datums hier:

  • 14 april 2024

  • 6 oktober 2024

  • 3 november 2024