Kerstmarkt Oldenburg

Kerstmarkt Oldenburg

28 november t/m 22 december 2023

De gezellige kerstmarkt in Oldenburg

Voor een gezellige en sfeervolle kerstmarkt ga je de grens over naar Duitsland. Ben je op zoek naar een kerstmarkt die niet te klein en ook niet te groot is, dan is de Lamberti kerstmarkt in Oldenburg een goede keuze. De binnenstad van Oldenburg vormt het schilderachtige decor voor een van de sfeervolste kerstmarkten van Noord-Duitsland. De Lambertimarkt dankt zijn naam aan de nabijgelegen Lambertikerk. Meer dan 100 kraampjes staan op de pleinen bij het historische slot en het stadhuis. Dit jaar wordt ook weer op de Waffenplatz een kerstmarkt opgebouwd. De mooie houten kraampjes, de sfeervolle verlichting, dennenbomen en natuurlijk de bezoekers zorgen voor een gezellige kerstsfeer.

Verleidelijk lekker

Samen over de kerstmarkt slenteren en je neus laten bepalen waar je een hapje gaat eten. Overal wordt vers gebakken en gebraden. Flammlachs bijvoorbeeld is zalm die op zijn Noors boven een open vuur wordt toebereid. Typisch voor Oldenburg, de boerenkoolhoofdstad van Duitsland, is de boerenkool met worst die heel anders smaakt dan thuis. Er zijn ook volop vegetarische lekkernijen verkrijgbaar. Heel verleidelijk zijn de heerlijke geuren van gebrande amandelen en vers gebak. Probeer eens een zakje Schmalzkuchen, een soort mini-oliebollen. De handen opwarmen aan een beker Glühwein, Feuerzangenbowle, geflambeerde bowl met wijn en rum, of alcoholvrije punch. In Oldenburg kom je alvast helemaal in kerststemming.

Voor jong en oud

Het aanbod aan kerstartikelen is bijzonder gevarieerd. Van kerstboomdecoraties, kerstversieringen en speelgoed van hout en blik tot handgemaakte kaarsen en aardewerk, prachtige kunstnijverheid en sieraden. Kinderogen gaan stralen bij het zien van het reuzenrad voor kinderen op de Schlossplatz en bij de paardendraaimolen op de Rathausmarkt.

Bijzondere activiteiten tijdens de kerstmarkt in Oldenburg

  • 3D Video-Mapping: elke dag om 17 en 19 uur worden op de muur van het Alte Rathaus beelden van het kerstverhaal geprojecteerd.
  • Gezamenlijk zingen: elke dinsdag om 17.30 uur worden er samen kerstliedjes gezongen op het podium bij de Schlossplatz. De teksten worden op een scherm geprojecteerd.
  • Kerstkribbe: sta eens stil bij het kerstverhaal bij de kerstkribbe achter de Lamberti-Kirche.
  • Bazuinengeschal: op de zaterdagen klinkt er om 17.05 uur bazuinengeschal vanaf het balkon van het stadhuis.
  • Lampionoptocht in kerstsfeer: op 18 december start om 17.30 uur op de kerstmarkt op de Waffenplatz een feeërieke optocht naar de Lambertimarkt.

Praktische informatie kerstmarkt in Oldenburg

De kerstmarkt in Oldenburg bevindt zich tussen het oude Raadhuis, de St. Lambertikerk en het historische slot.

De toegang is gratis.

Openingstijden

Geopend van dinsdag 28 november t/m vrijdag 22 december 2023

  • Op de openingsdag 28 november: 17.00 - 20.30 uur
  • Vrijdag en zaterdag: 11.00 - 21.30 uur
  • Zondag t/m donderdag: 11.00 - 20.30 uur

Bereikbaarheid en parkeren

Het centrum van Oldenburg is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

Met het openbaar vervoer

Er zijn verschillende busbedrijven die regelmatig tussen Groningen en Oldenburg rijden. De bussen stoppen aan de achterkant van het Centraal Station op zo´n 10 minuten lopen van de kerstmarkt.

Met de auto

Rondom de binnenstad liggen meerdere Park & Ride-plaatsen. Deze zijn goed aangegeven. Met de bus bent u binnen een paar minuten in de binnenstad.

Parkeren

Parkeergelegenheden staan goed aangeven, maar hebben een beperkte capaciteit.

Een overzicht van parkeergarages in de buurt van de kerstmarkt: https://www.oldenburg-tourismus.de/service/anreise/mit-dem-auto

Voor touringcars

Parkeerplaatsen voor kort in- en uitstappen:

  • Cäcilienstraße, 26122 Oldenburg, hier is ook een informatiepunt
  • Huntestraße 10, 26122 Oldenburg (ter hoogte van de Deutsche Rentenversicherung)

Touringcars kunnen parkeren op het Park & Ride-terrein bij de Weser-Ems-Hallen (Messestraße, 26123 Oldenburg). Hier is ook een ruimte met keuken en toilet voor de chauffeurs ingericht.

Kerstshoppen Oldenburg Bergstraße

Kerstshoppen

©
Meer informatie
Feeërieke kerstsfeer op de Waffenplatz Oldenburg
30 november t/m 29 december 2023

Kerstsfeer op de Waffenplatz

©
Meer informatie
Wintersprookje in het Gleispark Oldenburg
15 november t/m 31 december 2023

Wintersprookje in het Gleispark

©
Meer informatie